• Higijenski tretman – uklanjanje komedona i kokona
  • IPL tretman – smanjenje lučenja masnoće
  • Fitopiling – ujednačava ten, ublažava ožiljke, smanjuje pore
  • Laser & Darsonval– poboljšava ishranu kože
  • Babor tretman – nemački proizvođač u kombinaciji sa Active Purifier ampulama

Akne su promene na koži koje uglavnom pogađaju mlade, ali sve češće i odrasle. Postoji mnogo uzročnika akni i nije uvek moguće odrediti šta je tačno dovelo do njihove pojave. Jedan od glavnih uzroka je promena nivoa hormona u organizmu. Androgeni hormoni podstiču lojne žlezde na lučenje sebuma, što dovodi do proširenja pora, njihovog punjenja i na kraju – upalnih procesa. Stres, način života, ishrana, životne navike, klima su takođe faktori koji utiču na stvaranje akni.

Ono što kozmetičari tretiraju su blage i umerene akne koje nastaju iz komedona kada je upala veoma mala ili umerena kada su vidljive upaljene papule uz komedone.

Teži oblici acnae vulgaris, kao i cistične i nodularne akne često zahtevaju lečenje koje ordinira dermatolog. Kada uđu u mirniju fazu, lečenje se kombinuje sa higijenskim tretmanima.

Tretmani:

Higijenski tretman – osnovi tretman u lečenju akni, jer se na taj način uklanjaju komedoni i kokoni, koji bi kasnije doveli do upalnih procesa.

Uz tretman se kombinuju i aparaturni tretmani, kao što su galvansna struja, darsonval, biostimulativni laser, a kada se lice uvede u mirnu fazu, tu su mikrodermoabrazija i fitopiling.

IPL tretman – akumulacija loja olakšava razmnožavanje bakterija( Propionbacteriuacnes) koje dovode do upalnih procesa. Svetlost IPL-a utiče na smanjenje lučenja masnoće iz lojnih žlezda, deluje baktericidno i regenerativno.

Neophodno je odraditi 3-5 tretmana na dve nedelje. Nakon IPL tretmana ten biva ujednačen a fleke od akni ublažene i pore bivaju manje.

Fitopiling čine prirodne, biološki aktivne supstance ( morske i slatkovodne alge, Fitoplankton i lekovito bilje). Izaziva perutanje kože i utiče na normalizaciju metabolizma u koži i obnavljanja kože.

Fitopiling smanjuje lučenje lojnih žlezda, ujednačava ten, ublažava ožiljke, smanjuje pore, glača kožu. Sveukupno poboljšava njen izgled i smanjuje prisustvo akni. 24h nakon tretmana oseća se blago peckanje kože a perutanje nastaje nakon 2 do 3 dana. Tretman se radi jednom nedeljno u seriji od 4 do 7 tretmana.

Laser & Darsonval

Darsonval poboljšava ishranu kože i eliminaciju štethnih produkata. Deluje antibakterijski, isušuje površinski sloj i smanjuje sekreciju lojnih žlezda.

Biostimulativni laser stimuliše sintezu kolagena ubrzavajući zarastanje rana, smanjuje otok, ublažava ožiljke i smanjuje upalne procese. Preporučuje se serija od 3 do 6 tretmana nakon čišćenja lica.

Babor tretman

U kombinaciji sa čišćenjem koristi se Active Purifier ampule, nemačkog proizvođača Babor. Poboljšanje stanja od 21% dolazi nakon 7 dana, tj.  od 47% nakon 28 dana. Ampule predstavljaju aktivni koncentrat na bazi ihtiola koji sprečava rast i razvoj bakterija i podstiče proces zalečenja. Ulje čajnog drveta sprečava rast bakterija i gljivica.

Harmony Crystal

Zakazivanje

Želite da zakažete tretman ili da postavite pitanje?

Pozovite nas: 011 / 27 64 400 ili popunite formu na kontakt stranici i ubrzo ćemo vas kontaktirati.
Kontaktirajte nas