Za Vas bi u tom slučaju bio idelana fitopiling iz razloga što biljni enzimi iz fitopilinga prodiru duboko u kožu i stimulišu obnavljanje ćelija, a takođe imaju i keratolitičko dejstvo (izazivaju prerutanje izumrlog sloja ćelija epiderma). Nakon preutanja (3-4 dana nakon tretmana) koža će biti pročišćena i nežna na dodir, smanjeno lučenje sebuma iz proširenih pora, ten ujednačeniji a pigmentacije manje vidljive.

Pored redovnog odlaska na pedikir vaša koža traži i kućnu negu. Pred spavanje, nakon tuširanja poželjno je blato umasirati odgovarajuću hidrantnu kremu za stopala, zatim stopala upakovati u foliju radi boljeg upijanja kreme. Nakon toga obuti pamučne čarape koje će blago da zagreju stopala. Pola sata kasnije možete skinuti pakovanje.

Naravno da smete, organizam je osetljiviji i nadraženiji nego obično, zato dolazi do jačeg bola ali ne postoji nikakva prepreka.

Najbolje vreme za depilaciju je period ovulacije, dakle 5-7 dana nakon ciklusa. Hormoni su u balansu, dlačice sporije rastu.

Piling je poželjno raditi 24h – 48h pre depilacije. Na taj način omogućavamo dlaci da izbije na površinu i da bude lakše uklonjena. Poželjno je negovati se nakon depilacije, hidrantnom kremom, mlekom ili uljem.

Redovnim pilingom. Smanjujemo mogućnost urastanja. Ukoliko već imate uraslu dlaku namazati neku kremu protiv upale i sačekati da se smiri, nakon toga izvući je pincetom. Nisu poželjni preparati na bazi alkohola 48h nakon depilacije.

Da bi vosak uspeo da uhvati dlačicu i iščupa je iz korena potrebno je da ima dužinu minimum pola centimetra do 1,5 cm.

Aloja vera gel je idealan za smirivanje kože.

Depilacija hladnim voskom voskom često dovodi do kidanja dlake. Ukoliko ne radi stručno lice može doći do kidanja kože ili podliva. Topli vosak je dosta nežniji prema koži ukoliko se temperatura prilagodi gotovo je nemoguće dovesti do pucanja kože i kidanja dlake.

Da, zato što šećerna pasta uklanja i najkraće dlake i zbog toga se stiče utisak da sporije rastu.

Ne, u odnosu na običan lak ima mnogo prednosti, duže traje, nokti su uredni minimum mesec dana i ukoliko uslugu vrši stručna osoba nokatna ploča se ni najmanje ne oštećuje turpijanjem.

Razlika u izgledu noktiju zapravo ni ne postoji. Razlika je u aplikovanju materijala, za gel je potrebna lampa za polimerizaciju, dok se akril polimerizuje na vazduhu. Sem toga akril ima miris za razliku od gela, koji može odbiti i klijenta i majstora da radi akrilom. Sa oba materijala možemo napraviti željeni oblik, dužinu, boju, frenč i dizajn. Nokti i od gela i akrila su tanki i jaki i izgledaju prirodno. Na klijentu je samo da odabere materijal, odnosno tehniku sa kojom će im nokti biti urađeni.

Nail art se može raditi kod tehnika gel lak, gel, akril. Nije važno od čega su nokti izgrađeni jer se nokti iscrtavaju u završnoj fazi. Nail art na noktima traje do sledeće korekcije i ne postoji opasnost da se crtež obriše jer preko njega prelazim završnim slojem gela. Vreme iscrtavanja noktiju zavisi od dizajna, odnosno od toga na koliko noktiju klijent želi nail art. Trajanje samo iscrtavanja može trajati od 5 minuta (kod jednostavnog dizajna i kod crtanja jednog do dva nokta) do sat vremena (ukoliko je crtež zahtevniji ili ukoliko se iscrtavaju svi nokti).